TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ DURAK'I ZİYARET....

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ DURAK'I ZİYARET....
ADANA
10.03.2008

PMO Adana Şubesi VIII. Dönem Yönetim Kurulu Adana Büyükşehir Beldiye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaret etti......

PMO Adana Şubesi VIII. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan DOĞRU, Berrin SİREL, Özlem AYTOK,  Şeref ERDEM, Tülin YAKAR‘ın katılımı ile Protokol ziyaretlerinin dördücüsünü 5 Mart , 2008 Çarşamba günü Adana Büyükşehir  Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirdi.

Peyzaj Mimarlığı mesleğinin kamu yönetimiyle ve özellikle belediyelerin uygulamalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu kaydeden Başkan Durak, şöyle konuştu;

" Kentin düzenli veya düzensiz oluşu insan sağlığıyla bile doğrudan ilgilidir. Doktorlar işin kolayını bulmuş, bir hastalığa teşhis koyamayınca stres diyorlar. Stres, hızlı nüfus artışı ve sanayileşmenin getirdiği 21. asrın insanlar üzerindeki olumsuz etkisinin adıdır. Verimli bir toplumun düzenli bir kentte yaşamaya başlaması insan sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

Peyzaj mimarlığının, kentin görsel güzelliği açısından önemli bir dal olduğunun altını çizen Başkan Durak, "Adana‘daki rekreasyon alanlarında uygulanan peyzaj çalışmaları Türkiye‘ye hatta Avrupa‘ya örnek gösteriliyor. Dışarıdan gelen konuklarımız bunu çok daha iyi görebilmekte ve bizim çalışmalarımızdan övgüyle bahsetmektedir" şeklinde konuştu.

Başkan Durak‘ın meslek dallarıyla ilgili sözlerine katıldığını ifade eden Oda Başkanı Ramazan Doğru ise "Peyzaj, bir kentin kimliğini yansıtmasında önemli rol oynar" yorumunu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak‘la Adana Kent Peyzajının durumu ve gelecekte Peyzaj ve Peyzaj Mimarlığı adına yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde olması dileğiyle diğer yerel yönetim kurumlarında ve belediyelerde daha fazla Peyzaj Mimarlarının isdihtamının sağlanması isteği dile getirildi.

Okunma Sayısı: 1515