BİLİM REFERANDUM İLE SORGULANAMAZ!
Taksim Gezi Parkından ülkemize yayılan kamu mülkiyetime dokunma şiarını bir kez daha sizlerle paylaşmak üzere 15 Haziran 2013 Cumartesi günü saat: 12.30‘da basın açıklaması Odamız ve Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte kamuoyu ile paylaşılmak üzere düzenlenmektedir. Basın açıklaması metni daha sonra yayınlanacaktır.
Bilim ve teknik referendum ile sorgulanamaz
Anayasayı yeniden yazmaya kalkanlardan anayasa dışı ironik talepler!
Önce Başbakan sonra parti sözcülerinden "Gezi parkı için İstanbul‘da referandum" yaparım ......
‘Topçu Kışlası yapalım mı yapmayalım mı‘ şeklindeki bir referandum, Türkiye bir hukuk devleti ise yapılamaz. Anayasa‘nın 38.maddesi açıktır. Yasama ve yürütme, idarenin kararlarına uymak ve onun gereğini yerine getirmek zorundadır. Anayasa hükmü ve idaremahkemesinin bu konuyla ilgili yürütme kararı olduğuna göre, bu konuyu referanduma taşımayı düşünmek Anayasa‘yı bilmemektir."
Referendum olmazsa Plebisite derler, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası da der ki: Olmaz Sayın Başbakan Olmaz, bilim ve teknik tartışılmaz.
Ülkesinin kamusal varlıklarının , toplumunun sahip olduğu değerlerin, halkın ve canlı yaşamı adına sahip çıkmak ve tolumsal bilinç oluşturmak adına görev yürüten peyzaj mimarları olarak bu gün "referendum"a gideriz diyerek yine Anayasa`dan habersiz ya da alıştığımız hali ile umarsız, yasadışı yine halkı kandırmaya yönelik davranan siyasi otoriteye diyoruz ki: Bilimi ve tekniği tartıştırmayız.
Referandumda halk etkindir, öznedir ama Anayasal düzenektir. Plebisitte ise antidemokratik bir usuldür, halk edilgendir, nesnedir. Karar alma sürecinin sadece sonuna katılır. Özellikle plebisit, diktatörlerin, antidemokratik yöneticilerin, darbecilerin kendilerine meşruiyet kazandırmak için başvurdukları bir halk oylamasıdır.
Buı ülkenin yiğit insanları Taksim Gezi Parkı üzerinden gelişen çığlığını evrene duyurmuştur.
"Kamu alanlarım benimdir" diyerek, "zorba baskıcı-otoriter rejimlere hayır"diyerek, "kamu mülkiyetime dokunma" diyerek, yıllardır torba yasalarla ellerinden alınan tüm haklarına artık yeter demiştir.
Taksim Gezi Parkından ülkemize yayılan kamu mülkiyetime dokunma şiarını bir kez daha sizlerle paylaşmak üzere 15 Haziran 2013 Cumartesi günü saat: 12.30‘da basın açıklaması düzenlenecektir.
Taksim dayanışması süreçlerini ören ve son gelişmeler, forumlar hakkında bilgi aktaracak olan İstanbul Şube Sekreterimiz Sn. Başak Özer ile birlikte kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlı gerçekleştirilecek olan basın toplantısına katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Saygılarımızla.
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu
Tarih: 15 Haziran 2013 Cumartesi
Saat: 12.30
Yer: TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi, Konur 2 Sok. No:34/8 Kızılay / ANKARA
HABER MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE
En Çok Okunanlar
-
MESLEKİ DENETİM UYGULAMASI
/2007
Okunma Sayısı:43223
-
PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ EN AZ BEDEL HESABI, ARTIK ODAMIZ OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE AÇILDI
/2010
Okunma Sayısı:41873
-
SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ
/2007
Okunma Sayısı:38452
-
BÜRO TESCİL BELGESİ (BTB) ALMA KOŞULLARI
/2007
Okunma Sayısı:37425
-
MESLEKİ TANINIRLIĞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM
/2006
Okunma Sayısı:35279
-
KAMU İHALE KURUMU HÜKÜMLERİ GEREĞİ İŞ BİTİRME BELGESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
/2008
Okunma Sayısı:34507
-
SÖZLEŞMELİ/ÜCRETLİ PEYZAJ MİMARI ASGARİ ÜCRETLERİ
/2011
Okunma Sayısı:33178
-
KEŞİF-METRAJ VE İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI
/2009
Okunma Sayısı:31053
-
Plansız Alanlar Imar Yönetmeliği
/2006
Okunma Sayısı:27358
-
6831 Sayılı Orman Kanunu
/2006
Okunma Sayısı:26370