TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ
BURSA ŞUBE
04.11.2026
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi olarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürü İnan Gündüz’e gerçekleştirilen ziyarete Oda Başkanımız Zehra Çakır, II. Başkanımız Abdullah Ömer Akman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mesut Aktaş ve Fatma Eren ile Komisyon Üyemiz Emine Can katılım sağladı.

Görüşmede; su kaynaklarının korunması, dere yataklarında yürütülen çalışmalar ve taşkın risklerinin azaltılması konuları ele alındı. Akarsu sistemlerinin, kentin ekolojik yapısı ve açık yeşil alanlarıyla bütünlük içerisinde değerlendirilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Bu kapsamda, akarsu hatları boyunca ekolojik sürekliliği sağlayan yeşil koridorların oluşturulması, mevcut yeşil alanlarla bağlantılarının güçlendirilmesi ve taşkın güvenliği ile doğal yapının korunması gözetilerek kent yaşamında aktif kullanımının sağlanmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Bursa’nın mavi-yeşil altyapısını güçlendirecek çalışmalarda kurumlar arası iş birliği olanakları değerlendirildi.

Nazik ev sahipliği ve misafirperverlikleri için DSİ Genel Müdürü İnan Gündüz’e teşekkür ederiz.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi
5. Dönem Yönetim Kurulu
Okunma Sayısı: 10