TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

GAZİANTEP-ŞANLIURFA BİYOLOJİK TASARIMLAR TEKNİK GEZİSİ

GAZİANTEP-ŞANLIURFA BİYOLOJİK TASARIMLAR TEKNİK GEZİSİ
İSTANBUL
05.10.2015

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi olarak 16 Mayısta düzenlenen “Biyolojik Gölet ve Havuz Sistemleri” seminer programının devamı olarak 3-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Gaziantep-Urfa teknik gezisi gerçekleştirildi.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi olarak 16 Mayısta düzenlenen "Biyolojik Gölet ve Havuz Sistemleri" seminer programının devamı olarak 3-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Gaziantep-Urfa teknik gezisi gerçekleştirildi.

 

Gezinin ilk günü Türkiye`nin ilk %100 biyolojik göletinin içinde bulunduğu Erikçe Rekreasyon Alanı gezisi ile başladı. Gölet tüm detayları ile incelendikten sonra aynı alan içerisinde bulunan macera parkı ve yaz kış kullanılabilen kayak pisti incelendi. Alleben Parkı ve Yeşil Vadi parkları gezildikten sonra Türkiye`nin en büyük, Avrupa`nın ikinci, Dünyanın ise ilk dört hayvanat bahçesinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi ile teknik gezinin ilk günü tamamlanmış oldu.

 

4 Ekim sabahı Zeugma Mozaik Müzesi gezisi gerçekleştirildi. Ardından Birecik Barajı üzerinden tekne gezisi ile Halfeti`ye geçen teknik gezi ekibimiz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Nihat ÇİFTÇİ ile hoş bir sohbet gerçekleştirdikten sonra Balıklıgöl ziyareti ile organizasyonu tamamlamış oldu. 

 

BioArt Biyolojik Tasarımların ev sahipliğinde ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz teknik gezimiz boyunca her türlü desteği ve rehberliğiyle yanımızda bulunan BioArt ailesine ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayati Koruma Daire Başkanı M. Celal ÖZSÖYLER‘e, Şahinbey Park Bahçeler Müdürü Gülden BOZKURT‘a, Gaziantep PMO temsilcisi Serkan KÜLAHÇI‘ya, Şanlıurfa‘daki nazik karşılamasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Nihat ÇİFTÇİ‘ye ve Karaköprü Belediyesi Plan ve Projeler Müdürü Sn. Halil İbrahim ÜNLÜ`ye, katılımlarından dolayı sevgili üyelerimize teşekkürlerimizi sunarız.


Okunma Sayısı: 238
Fotoğraf Galerisi