İSTANBUL PMOGENÇ TAKSİM`E SAHİP ÇIKIYOR
Bizler peyzaj mimarlığı öğrencileri olarak "Taksim'in bu şekilde dönüştürülmesine karşı bir sözümüz var" diyoruz. Taksim Meydan'ı böylesine evrensel kural ve ilkelerden; bilim, sanat ve teknikten yoksun bir projeyi hak etmiyor.
Odamızda dahil olmak üzere bazı meslek odalarınca açılmış olan davalara, toplanan onbinlerce itiraz dilekçelerine ve imzalarına rağmen, Taksimin doğal ve kültürel değerleri her geçen gün birer birer yok olmaktadır. Taksim Gezisindeki ve refüjlerdeki ağaçlar budama adı altında kesilmekte, park her geçen gün şantiye alanına dönüştürülerek, kentli ile arasındaki bağ koparılmaya çalışılmaktadır.
Hem bilimsellikten ve çağdaş ulaşım ilkelerinden uzak hem de doğal ve kültürel kentsel peyzajlarımızı yok etmeye yönelik olan Taksim Projesine dur demek, Taksim Gezisine sahip çıkmak için İstanbul PMOGenç 15 Aralık 2012 tarihinde parktaki bitkilerin tespitini amaçlayan bir etkinlik ve ardından da bir basın açıklaması yapma kararı almıştır.
15 Aralık 2012 tarihinde saat 15:00da Taksim Tramvay Durağında toplanılmasıyla başlayacak olan etkinlik, Taksim Gezisinde devam edecek ve son olarak basın açıklaması ile saat 18:00da tamamlanacaktır.
İstanbul PMOGençin çağrı metnidir!
"İstanbulun önemli kültürel peyzajlarından olan Taksim Meydanı bir dönüşüm projesiyle karşı karşıya. Bu dönüşüm, Taksim Meydanının betonlaştırılması, insansızlaştırılması odaklı, teknik birçok hatayı da içerisinde barındıran "Yayalaştırma Projesi" adı altında yapılmak istenmektedir.Taksimde yapılan ve yapılması planlanan projeler, geleceği ya da bu kentte yaşayan insanları düşünerek değil bugünün sermayedarlarının çıkarlarını düşünerek hazırlanmıştır. Afet anında toplanılacak tek kamusal yeşil alan olan Gezi Parkının yok edilip yerine Topçu Kışlası; kentsel peyzajın tüm bileşenleri tamamen göz ardı edilerek yeniden diriltilmek istenmektedir. Taksim Yayalaştırma Projesi adı altında inşaatı başlayan projeyle ise araç trafiğinin yer altına indirilmesi sonucu oluşan istinat duvarları, insanların güvenliğini tehdit etmektedir.
Bizler peyzaj mimarlığı öğrencileri olarak "Taksimin bu şekilde dönüştürülmesine karşı bir sözümüz var" diyoruz. Taksim Meydanı böylesine evrensel kural ve ilkelerden; bilim, sanat ve teknikten yoksun bir projeyi hak etmiyor.
İstanbul PMOGenç olarak 15 Aralıkta bütün demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, yeşili ve doğayı seven bütün insanları Taksime davet ediyoruz.
Geleceğin onurlu, etik, evrensel kuram ve değerlere saygılı peyzaj mimarları olarak Taksim projesine dur demek için buluşuyoruz."
En Çok Okunanlar
-
MESLEKİ DENETİM UYGULAMASI
/2007
Okunma Sayısı:43223
-
PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ EN AZ BEDEL HESABI, ARTIK ODAMIZ OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE AÇILDI
/2010
Okunma Sayısı:41873
-
SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ
/2007
Okunma Sayısı:38452
-
BÜRO TESCİL BELGESİ (BTB) ALMA KOŞULLARI
/2007
Okunma Sayısı:37425
-
MESLEKİ TANINIRLIĞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM
/2006
Okunma Sayısı:35279
-
KAMU İHALE KURUMU HÜKÜMLERİ GEREĞİ İŞ BİTİRME BELGESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
/2008
Okunma Sayısı:34507
-
SÖZLEŞMELİ/ÜCRETLİ PEYZAJ MİMARI ASGARİ ÜCRETLERİ
/2011
Okunma Sayısı:33178
-
KEŞİF-METRAJ VE İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI
/2009
Okunma Sayısı:31053
-
Plansız Alanlar Imar Yönetmeliği
/2006
Okunma Sayısı:27358
-
6831 Sayılı Orman Kanunu
/2006
Okunma Sayısı:26370