TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

TEOMAN ÖZTÜRK ANMA GÜNÜNDE ŞUBE SEKRETERİMİZ SUNUM YAPTI

TEOMAN ÖZTÜRK ANMA GÜNÜNDE ŞUBE SEKRETERİMİZ SUNUM YAPTI
İSTANBUL
17.07.2013

"Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" başlıklı forum kapsamında bileşenlerinden olduğumuz `TAKSİM DAYANIŞMASI` adına Şube Sekreterimiz Sn. Başak ÖZER konuşma gerçekleştirmiştir.

Teoman Öztürk için ilk anma töreni Karşıya‘daki Anıt Mezarı başında gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Işık EZER, Taksim Dayanışma üyesi TMMOB‘ye bağlı odaların İstanbul şubelerinin yöneticilerinin gözaltına alınmalarını ve  olağanüstü günlerden geçildiğini, daha aydınlık, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadelesini sürdüren TMMOB‘ye ‘AKP‘nin ben yaptım oldu‘ anlayışını sarsan direnişin faturası, AKP‘nin kent yağmasının, orman, mera, doğa yağmasının önünde duran örgütümüze çıkarılmak istendiğini belirtti. "Tüm bunlar TMMOB‘nin kamu yararı mücadelesini asla durduramayacaktır. Mesleğimize, örgütümüze, ülkemizin kamusal zenginliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" sözleriyle devam edilen anma  töreninde   Teoman ÖZTÜRK‘ün kızı Elif ÖZTÜRK, arkadaşları Oğuz TÜRKYILMAZ, Haydar İLKER ve Tayfun GÖRGÜN de birer konuşma yaptılar.

 


Anma Törenin ikinci kısmı olarak; Teoman ÖZTÜRK anısına yapılmakta olan TMMOB Öğrenci Evi önünde "Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" başlıklı bir forum düzenlendi.

 


TMMOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayşegül ORUÇKAPTAN‘ın yönettiği forum Taksim Dayanışma‘nın sözcülerinden ve Odamız İstanbul Şube Sekreter Üyesi Sn. Başak ÖZER‘in TAKSİM DAYANIŞMASI bileşenlerinin TMMOB‘ye bağlı odalar tarafından yapılan çağrı ile biraraya geliş süreçlerini ve Şubemizin Dayanışmanın kurulduğu ilk günden bu yana birlikte geliştirdikleri dayanışma kültürüyle birlikte halkla birlikte, yanyana ve taleplerin ortaklaştırılmasındaki eylemliliklerini ve başarısını paylaştı.

 


Taksim Dayanışma‘nın sözcüsü olarak; birlikte hareket edebilme kabiliyetinin geliştirilmesi yönündeki iki yıllık deneyimlerini, direniş sürecini, Dayanışmanın meşruiyetinde TMMOB kültürünün önemini, ilk forumların oluşturulması, forumların işleyiş biçimleri ve şu an devam etmekte olan forumlarda halk ile paylaşımlarını tüm katılımcılarla paylaşan ÖZER, anma töreni sırasında mahkemede tutuklama talebiyle ifade vermekte olan Sn. A. Mücella YAPICI‘yı, Sn. Akif Burak ATLAR‘ı, Sn. Süleyman SOLMAZ‘ı ve diğer yol arkadaşlarını da selamladı.

 


Taksim Dayanışma sözcülerinden İstanbul Şube Sekreterimiz Sn. Başak ÖZER‘in konuşmasından sonra katılımcılar arasından söz alanlar Gezi Parkı direnişi, kentsel dönüşüm adı altında kentlerde uygulanan talan politikaları, TMMOB‘nin süreçteki önemi ve yeri üzerine düşüncelerini aktardılar. 

 

Okunma Sayısı: 384
Fotoğraf Galerisi